Ännu en guru

Förutom Carl Jan Granqvist är t ex Astrid Lindgren en husguru. Har ni hört/läst följande?

Okänd dam ute på stan närmade sig Astrid Lindgren.

- Å, förlåt, men ni var så förfärligt lik Astrid Lindgren!

Och Astrid svarade:

-Ja, tänk, det säger alla människor!

Hur menar de?

 Nedanstående annons dök upp vid vår blogg:

Eu barn

Hertz levererar säkra bilar under Sveriges EU-ordförandeskapet.
 www.hertz.se

Säkra...? Som i säkert sex, det blir inga barn i bilen? Eller blir det säkert ett EU-barn om man gör det i bilen? (Under Sveriges ordförandeskap naturligtvis)

 Google-annonser 

Toppen utan topping

Hem efter att stängt kafét, (plockat i ordning sånt som skulle i frysen hem eller i soporna, städat, servat en kund med lammkorv - ja, i den ordningen), kastar in lite mat i köket, springer upp och byter om inför kvällens höskörd. Pratar kort med familjen som befinner sig i och omkring växthuset. Tilllbaka till bilen för att köra till hökörningsgården med överbliven paj från kafét  - men...  Det ligger plast och bakplåtspapper bredvid bilen, det sticker ut en ridgebackrumpa bakom bilens öppna bakdörr, det skriks fula ord till hunden som visserligen lämnat en bit paj med ädelost och broccoli. (Pga smaken  eller pga att han blev tagen på bar gärning får vi aldrig veta.) Det verkar ha gått mycket bra att äta både laxpaj samt ost-och skinkpaj utan topping.  Som tur var fanns det bullar och kakor till hungriga höskördare (har de ingen paj kan de väl äta kakor som Marie Antoinette sa.) Eller dricka Jeltzin vodka, som jag sa.

Toppen med topping?

Ett vetenskapligt experiment av nobelska mått utspelades sig i mitt kök igår. Lill hade (i vetenskapens tjänst) köpt den nya Topping & Måltid från Doggy. Den ska enligt förpackningtexten innehålla "all näring och alla vitaminer som en frisk och lycklig hund behöver". Jotack, men hur många 370 gramspaket behöver en 43 kg ridgeback?

Vi bestämde oss för att testa toppingsidan av det hela. Dvs är topping bra eller nödvändigt? Morris agerade försökskanin.  Testade paprika med och utan topping och han åt, testade purjolök med och utan topping och han åt, testade oliver med topping och han åt. Ja, faktum är att han äter allt. Topping eller inte topping, man äter det som bjuds anser Morris, 5 år.

 Underhållningsvärdet är dock inte att förakta: "STORA KÖTTBITAR I SÅS, med Oxkött & Grönsaker. " Hela 4 % oxkött minsann... KLIMATSMART FÖRPACKNING ..."lätt att öppna och återförsluta" (Jag klippte upp den och förstörde allting) Dessutom är den "...är trygg att hantera " Bits inte alls?

En vän av gräsklippare

Man ska ju inte lägga mänskliga aspekter på djur, sägs det. Frågan är om man ska göra det på maskiner?

Vår granne Lennart, som lyssnar mycket på radio när han vimsar omkring i sina traktorer ute på fälten, hade lyssnat på Spanarna. Och tydligen hade någon spanare hört/läst om någon dam, som köpt sig en sådan där liten söt självgående gräsklippare.

Det var bara det, att damen ifråga tyckte att den såg så liten och ensam ut där den lullade omkring på gräsmattan, så hon hade känt sig tvungen att skaffa den en kompis och köpte alltså en klippare till.

Rart va?

//Lill

Islamabad och mystisk mat

Dagens roligaste var nyheterna på Mix Megapol, där en nyhetsuppläsare sa att man gripit "en man som tänkte spränga den svenska ambassaden i Islamabad  [liten paus] i luften". Vidare ska mannen ifråga ha gripits med två ton sprängmedel; precis som om han gick omkring med ett par ton sprängmedel i fickorna.

För övrigt så har Doggy börjat med topping! Till hundmaten! Små bitar (t ex kyckling (minst 4 % kyckling...)) i sås, som ska spillas ut ovanpå hundmaten för att göra den aptitligare, antar jag.

Kanske den toppingen hade fått våra lagårdskatter att faktiskt äta Euroshopperkattmaten vi köpte till dem i vintras? Vi svälte dem i flera dagar i syfte att tvinga dem att till slut äta käket, men de vägrade. Kanske t o m hundarna hade ätit Euroshoppers ravioli med topping på? Utan vägrade de i alla fall...


Hrm, jag är skeptisk...

//Lill


Carl Jan Granqvist om mat och demokrati

Detta med bruksanvisningen till "enheten" är helt fantastiskt roligt! Vi vred oss av skratt när Linda läste högt. Absurt verkligen. Svaret kommer snart...

Något helt annat idag, nämligen Carl Jan Granqvist. När jag först såg och hörde honom för tusen år sen, var han mest löjeväckande i mina ögon. Men pö om pö har jag ändrat uppfattning och idag tycker jag att han är en klok humanist värd att lyssna på. Häromdagen bläddrade jag (!) i Svenska Kyrkans Tidning (!) och se där var ett litet reportage om Carl Jan och hans förhållande till kyrkan. Bland annat sa han följande, vilket jag finner vist och välformulerat, om måltider:

"min idé om måltiden som en plattform för det humanistiska samtalet. Under den goda måltiden löper samtalet fritt och deltagarna gläds åt det de äter och åt bordsgemenskapen. Den goda måltiden väcker och förstärker samhörighet och empati, som skapar förståelse och respekt för varandra. Denna respekt för andra är en social och ideologisk grund för det lika människovärdet och demokratin. Det är därför den goda måltiden är så viktig i ett demokratiskt samhälle."

Så - låt oss äta oss till ett demokratiskt samhälle!

P.S. Hela artikeln finns att läsa i SKT 18 juni 2009, eller på nätet.

Gissa enheten:


Vilken enhet avses? Rösta här!

Resumé av midsommarhelgen

Same precidure as last year


Nattvarden


Blomsterflicka


Lassie, Linda och höskrindan


Vår nya blogg

Välkommen till vår nya blogg med den ödmjuka titeln The World According to Us!

Vi är min goda vän Linda och jag själv Lill, två medelåldriga personer, som häromnatten - efter något litet vin - insåg att vi måste ha en allmän blogg att svamla på. I dagsläget har vi en gemensam blogg om vårt fårföretag http://lillalamm.blogg.se och Linda har en om sitt Fik & Butik http://fikochbutik.blogg.se. Bägge är ju rätt nischade, därav denna tredje.

Då häromnatten hade vi i alla fall vett att inte publicera något trams, men för säkerhets skull skrev vi ner några stödord och sparade, så att vi skulle komma ihåg våra briljanta tankar. Här är orden:

Christer Björkman

Skål på det

Information

Ja, tror nu någon att vi vet vad vi menade med detta, så är ni välkomna med en kommentar... Som rubrik satte vi Husguru. (I och för sig en bra blandning av husgud, husdjur och guru.)

Namnet på bloggen kommer ju av The World According to Garp, John Irvings bok från 1976. Och själva bloggen kommer nog att handla om ... allt från Dalai Lama till biodlingens vedermödor. Barn, böcker, djur, människor, mat, nervsammanbrott, trädgård, bilar och gamla hus kommer säkert att beröras. Och kanske något om midsommarfirande...
Det är ju i alla fall midsommarafton idag. Och det är ju the world according to us, trots allt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0