Tre på turné

Idag var det dags för att återigen ut och leta fynd. Något så ovanligt som en auktion kl 17.00 en söndag, var utannonserade i pressen och självklart störtade vi oss iväg, Lill, Veronica och jag.

På väg dit inser vi att ingen av oss vet exakt var Norra Möckleby ligger men som tur är finns lite av varje i min bil som till exempel broschyren om Ölands Skördefest. I den fanns en karta. Efter bron, på väg mot Algutsrum, kör vi bakom Ölands farligaste bilförare 1 och 2. En av dem gjorde ett omkörningsförsök och det var nära seriekrock när det låg tre bilar i bredd och mitträcke på ena sidan och dike på andra. Bara sekunder efter den nära dödenupplevelsen för de inblandade, ( som var ett par hundra meter framför oss som tur var) så får ena föraren tokspelet och gasar järnet för att hinna förbi någon innan det blir enfiligt men prejas eller släpps inte fram och det är nära krockar igen. Sen svänger båda av. Buskörde de? Skulle de göra upp utan bilar? Vad hände?
Senare hamnar vi bakom Ölands sämsta bilförare. Körde låååångsamt. Bromsade trots detta i kurvorna och vid möte. Omöjlig att köra om för bilen befann sig oftast mitt i vägen och särskilt då jag försökte mig på en omkörning. Hopplöst. Efter oändliga kilometer svängde puckot av och fick applåder och tutningar som tack. Vet inte om hon/han ens noterat att det fanns någon bilist bakom...
Väl på auktionen gick vi ett varv och insåg att; nähä, vi har nog roligare på loppisen vi just kört förbi. Där fanns också en antikaffär men den var ju såklart stängd. Vägloppisen med burk för pengarna hade dock lite småskålar att ha på Fik & Butik.
Nu tändes hoppet att fler loppisar kanske hade vett att ha öppet en vacker söndagkväll i turisttider. De hade de inte. På vår jakt hittade vi i stället Bläsinge hamn där vi åt en Buffétallrik. Buffén bestod i att man fick välja en av de rökta fiskarna och så fick man potatissallad till. Som tur var var vi ju tre och tog varsin fisk och delade upp.

Buffetallrik 1:


Buffétallrik 2


Buffetallrik 3 Tallriksmodellen.


Det var lax, smörfisk och en piggvar. Inte en valfisk, som Lill föreslog. Allt var mycket gott ooch Piggvaren var godast.

Sen åkte vi omkring lite till och drack kaffe i Färjestadens hamn. Ytterligare en microsemester till ända.

P.S. Vad Linda väljer att inte förtälja är att hon satt och körde med handväskan i knäet på hemvägen. När vi svänger ut från en väg till en större, fastnar hennes handväska i ratten och vill inte lossna, så Linda måste ratta med en handväska fastsittande i ratten, vilket inte är det lättaste. När alla i bilen också sitter och vrider sig av skratt så tårarna sprutar...
Veronicas man Lennart förstod inte det hysteriskt roliga i detta, när hon animerat berättade om händelsen senare på kvällen, utan återgick raskt till fotbollen.

Tag varning!

Lill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0